Новини

Огромен интерес към Глобуса на смъртта и Стънт шоуто на MOTO EXPO 2023 - БЮЛЕТИН №17

Огромен интерес към Глобуса на смъртта и Стънт шоуто на MOTO EXPO 2023

Само за два часа в предпоследния ден, 22 април на MOTO EXPO 2023 през зала Арена София преминаха толкова посетители, колкото през първия ден. Интересът на мотористи и фенове на двуколесните е огромен. На щандовете на изложителите просто имаше огромен наплив от хора.

Хиляди изгледаха основните атракции извън залата – Стънт шоу, което е с четири представления, както днес, така и утре - от 11.00 ч, 13.00 ч., 15.00 ч. и 17.00 ч.

Другата атракция за зрителите е невероятното изживяване с „Глобуса на смъртта“. Както днес, така и утре то ще бъде в три сеанса - от 12.00 ч, 14.00 ч. и 16.00 ч. Двамата участници от цирк Колозеум направиха своите смразяващи кръвта номера. Това са Марти Андреев и Момчил Колев с мотоциклети Honda и Kawasaki, които показаха изключителното си майсторство и хладнокръвие. Същите качества показа и Колегата Филип Лазаров от Bri4ka.com. Той застана прав в центъра на глобуса,  а около него въртяха мотористите. 

След представлението на MOTO EXPO 2023,  Марти и Момчил бързаха да отидат към цирка, където от 17 ч. е първото им представление с тези номера. Тъкмо до глобуса може да се види един уникален ретро автомобил – De Soto. Малцина знаят, че американската лимузина от 1928 г., възстановена в България е била собственост на легендарния борец и световен шампион дан Колов.

Двете страхотни момчета от Стънт шоуто са познати на българската публика. Това са Стефан Петров и Петьо Петков, които правят невероятни номера на две колела със своите мотоциклети. Те са в стънт изкуството от 123 години и тези, които се интересуват това ги познават добре. Тези, които ги видяха за първи път, останаха с отворени уста от това, което Стефчо и Петьо показват на трасето.

Много здраво вървят продажбите на мотоциклети по отделните щандове. Но още по-сериозни са продажбите на мотоекипировка - каски, якета, ботуши, ръкавици. Оборудване за мотоциклетите също се търси -от най-малките тапички за огледала и гуми за стъпенки, та до големите пътнически куфари. Не е случайно, че лично шефът на фирмата Moto Power Иван Илчев направи пътека до склада, за да зарежда с най-търсените каски Scorpion и куфарите Shad.

Опашки се извиха и пред МОТО УЧИЛИЩЕТО ЗА ДЕЦА. За първи път у нас се прави подобно нещо. Оказа се, че малчуганите искат да направят първите си крачки в мотоциклетизма именно на MOTO EXPO 2023.  Двамата инструктори, този път от GasGas, едва смогваха да настанят децата на мотоциклета и да им дадат първите уроци. Отново машините бяха два мини мотоциклета Yamaha и един малък електрически GasGas.

Утре е последният ден от изложението. Ще бъдат обявени и имената на тези, които са спечелили наградите на организаторите, а и на някои от изложителите и партньорите на MOTO EXPO 2023.