Изложението

20 - 23 АПРИЛ

MOTO EXPO 2024

img-about
30
СВЕТОВНИ МАРКИ МОТОЦИКЛЕТИ
15000
ОЧАКВАН БРОЙ ПОСЕТИТЕЛИ
СПЕЦИАЛИЗИРАНО ИЗЛОЖЕНИЕ

ИНФОРМАЦИЯ

 • ico-about
  УЧАСТНИЦИ

  APRILIA, BENELLI, BETA, BMW MOTORRAD, CAN-AM, DUCATI, EVINRUDE, GASGAS, HARLEY-DAVIDSON, HONDA, KAWASAKI, KTM, KYMCO, LYNX,  SKI-DOO,  BRP, MOTO GUZZI, PEUGEOT Motorcycles, PIAGGIO, RIEJU, SEA-DOO,  SEGWAY POWERSPORTS, SUR-RON, SUPER SOCO, SUZUKI, TORROT, TRIUMPH, VESPA, YAMAHA, ZERO MOTORCYCLE  и др.

 • ico-about
  ОРГАНИЗАТОРИ

  Оранизатори на събитието са „Асоциация на производителите на автомобили и оторизирани представители в България” (ААП), съвместно с техния дългосрочен партньор – „Експо Тим” ООД

  ico-about
  БИЛЕТИ

  ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

АТРАКЦИИ

Скоро..... емоции и адреналин на най-високо ниво!
Пригответе се за едно незабравимо изживяване и единствени по рода си моменти!
Само през уикенда виртуози-пилоти които ще демонстрират стънт шоу с мотоциклети
Пригответе се за едно незабравимо изживяване и единствени по рода си моменти!
Само през уикенда виртуози-пилоти които ще демонстрират стънт шоу с мотоциклети

Мястото на събитието: Зала Арена София /бивша Арена Армеец/
Само през уикенда на 22 и 23 април
От 11,30 часа
Последни

Новини

 • img
  23 април 2023

  Само за два часа в предпоследния ден, 22 април на MOTO EXPO 2023 през зала Арена София преминаха толкова посетители, колкото през първия ден. Интересът на мотористи и фенове на двуколесните е огромен. На щандовете на изложителите просто имаше огромен наплив от хора.

  Хиляди изгледаха основните атракции извън залата – Стънт шоу, което е с четири представления, както днес, така и утре - от 11.00 ч, 13.00 ч., 15.00 ч. и 17.00 ч.

  Другата атракция за зрителите е невероятното изживяване с „Глобуса на смъртта“. Както днес, така и утре то ще бъде в три сеанса - от 12.00 ч, 14.00 ч. и 16.00 ч. Двамата участници от цирк Колозеум направиха своите смразяващи кръвта номера. Това са Марти Андреев и Момчил Колев с мотоциклети Honda и Kawasaki, които показаха изключителното си майсторство и хладнокръвие. Същите качества показа и Колегата Филип Лазаров от Bri4ka.com. Той застана прав в центъра на глобуса,  а около него въртяха мотористите. 

  След представлението на MOTO EXPO 2023,  Марти и Момчил бързаха да отидат към цирка, където от 17 ч. е първото им представление с тези номера. Тъкмо до глобуса може да се види един уникален ретро автомобил – De Soto. Малцина знаят, че американската лимузина от 1928 г., възстановена в България е била собственост на легендарния борец и световен шампион дан Колов.

  Двете страхотни момчета от Стънт шоуто са познати на българската публика. Това са Стефан Петров и Петьо Петков, които правят невероятни номера на две колела със своите мотоциклети. Те са в стънт изкуството от 123 години и тези, които се интересуват това ги познават добре. Тези, които ги видяха за първи път, останаха с отворени уста от това, което Стефчо и Петьо показват на трасето.

  Много здраво вървят продажбите на мотоциклети по отделните щандове. Но още по-сериозни са продажбите на мотоекипировка - каски, якета, ботуши, ръкавици. Оборудване за мотоциклетите също се търси -от най-малките тапички за огледала и гуми за стъпенки, та до големите пътнически куфари. Не е случайно, че лично шефът на фирмата Moto Power Иван Илчев направи пътека до склада, за да зарежда с най-търсените каски Scorpion и куфарите Shad.

  Опашки се извиха и пред МОТО УЧИЛИЩЕТО ЗА ДЕЦА. За първи път у нас се прави подобно нещо. Оказа се, че малчуганите искат да направят първите си крачки в мотоциклетизма именно на MOTO EXPO 2023.  Двамата инструктори, този път от GasGas, едва смогваха да настанят децата на мотоциклета и да им дадат първите уроци. Отново машините бяха два мини мотоциклета Yamaha и един малък електрически GasGas.

  Утре е последният ден от изложението. Ще бъдат обявени и имената на тези, които са спечелили наградите на организаторите, а и на някои от изложителите и партньорите на MOTO EXPO 2023.

 • img
  21 април 2023

  Вече MOTO EXPO 2023 е в разгара си! Във втория ден, петък, рязко скочи броят на посетителите в зала Арена София. Естествено, броят на посетителите в почивните дни се очаква да бъде още по-голям. А на щандовете на изложителите има доста интересни мотоциклети, екипировка, аксесоари и всичко свързано с мотоциклетите.

  За първи път на MOTO EXPO 2023 има къстъм секция. Да, досега имаше отделни машини, изложени при отделни фирми, но сега има специален щанд на сдружението Café Racer Club Bulgaria. Там са събрани произведенията на къстъм ателиетата от цяла България. А те, повярвайте са наистина ювелирни изработки.

  Затова трябва да споменем всички, които показват своите произведения на мотоциклетното изкуство. Та са сътворени от Classic Garage Honda – София, Bull Moto Custom – Кюстендил, Tossa R – София, Back Stage Work Shop – Пловдив, Custom Garage – Благоевград, Atelier Two Whells – Дупница, Theracian Custom Bikes – Варна. Всички те са изложили своите творби, родени на базата на различни марки – Honda, BMW, Yamaha и др.

  „Много от тези мотоциклети са спечелели различни награди на къстъм първенства у нас и в чужбина“, не без гордост твърди Иван Мушев - председател на Café Racer Club Bulgaria. В клуба вече има и една чаровна дама – Александрина Боянова. Инак членовете на клуба са 50 човека.

  Сред различните модели могат да се видят и много редки екземпляри. Един от тях е разработка на наистина рядко срещан модел мотоциклет – Honda CB 750 от 1977 г. С него създателите му са поканени да участват на изложение в лондон на 27 май. Пожелаваме им да спечелят награда. Защото за направата му са отишли четири години, а само боята на отделните елементи е… 20 ръце. Сиреч всеки детайл е обработван боядисван лъскан, шлайфан, лакиран 20 пъти.

  И тъй като стана дума за редки мотоциклети, то такъв – снежно бял Honda Valkiria, може да се види на щанда на вносителите на Motul и на сравнително новата за България марка за масла, смазочни материали и мотокозметика Ipone. Машината наистина е уникална, каквито са и продуктите, предназначени само за мотоциклети – Ipone.

  С пълна сила продължава да работи и МОТО УЧИЛИЩЕТО ЗА ДЕЦА. За първи път у нас се прави подобно нещо. Деца между 4 и 7 години могат да покарат един от двата мини мотоциклета Yamaha, а към тях се присъедини и един малък GasGas. Дори многократният шампион по мотокрос на България, а сега мениджър и шеф на отбор Мартин Тодоров реши и днес да присъства на обучението на децата, въпреки ангажиментите си този уикенд на мотокроса от националния шампионат в Севлиево.

   

  Цени на билетите:

  Възрастни събота - неделя 20 лв. 

  Деца от 12 до 18 години 8 лв.

  Деца с придружител до 12 години - Безплатно

  Хора с увреждания  - Безплатно

 • img
  20 април 2023

  Ден първи от MOTO EXPO 2023 в зала Арена София. Най-нетърпеливите посетители бяха дошли дори по-ратно от обявения час на отваряне на вратите – 10 часа сутринта. Това бяха най-запалените мотоциклетни фенове. А след това по щандовете имаше наистина много хора. И това стълпотворение се очаква да продължи още три дни – до 23 април.

  Сред 100 анкетирани посетители, абсолютно всички бяха единодушни – мястото на изложението е Арена София. Всичко е по-широко, по-удобно… Щандовете са по големи, изложените мотоциклети не са нагъчкани, а около тях има много свободна площ, за да могат посетителите за разгледат подробно експонатите. Много хора са доволни от това, че има огромен паркинг и то безплатен, за да могат да паркират автомобилите и мотоциклетите си. Други,  дошли с градския транспорт също са доволни, защото той е удобен и спира точно до залата.

  Както се изрази д-р Светослав Дойчинов, запален мотоциклетист и пътешественик на две колела, сега MOTO EXPO 2023 прилича на зала от миланската EICMA. Както и в Италия, така и на софийското изложение имаше огромен интерес към премиерите на отделните щандове. Те са над 30, а някои от тях току що лансирани на пазара. Много от хората обаче се интересуваха и от модели от предишни години, но още актуални и търсени.

  За изложителите на мотоциклети първият ден бе отчетен като успешен. Бяха извършени първите продажби. Тези, които излагат и продават мотоекипировка, нещата също вървят добре. След като доста от тях трябваше в средата на деня да ходят до складовете си, за да зареждат с… размери и допълнителни артикули. Все пак, всеки моторист, преди да тръгне на голямото пътуване през лятото, се стреми да се оборудва максимално добре.

  И тай като стана дума за екипировка, то на щанда на Mymoto, освен екипировката, представена от хубави момичета, може да се види оригиналната каска на осемкратния световен шампион в MotoGP Марк Маркес. Пак от кралския клас, но мотоциклет, реплика на шампионската машина на Фабио Куартараро, е изложена на щанда на Yamaha.

  Който пък вече си е купил мотоциклет, може да го застрахова още на място. Официалният партньор и застраховател на MOTO EXPO 2023 - компанията Generali, веднага, още в залата предлага услугата при моно изгодни условия. Освен това, всеки посетител може да се снима с една кокетна червена Vespa в специално изградената фото бутка и да участва в играта на Generali с много и разнообразни награди. Голямата е free ride за цял уикенд със същата тази Vespa.

  Огромен интерес имаше към МОТО УЧИЛИЩЕТО ЗА ДЕЦА. За първи път подобно нещо се прави на изложение и всяко дете между 4 и 7 години можа да яхне един от двата мини мотоциклета Yamaha. Най-интересно бе, че в първия ден личен инструктор на децата бе не кой да е, а един от най-талантливите български състезатели по мотокрос – Дани Цанков, който е фирмен пилот на Yamaha и кара в европейския шампионат.

  За подготовката на минимотоциклетите се грижеше мениджърът на Дани – Мартин Тодоров. За съжаление двамата ще отсъстват в следващите три дни, тъй като имат състезание от републиканския шампионат в Севлиево.

  Не спря да върти и малкият и симпатичен електрически автомобил Citroen AMI. Посетителите не само могат да го видят, но и да направят тест драйв на ултракомпактен и маневрен електромобил с дължината на каросерията 2,41 м и диаметър на завиване 7,20 м и мощност 8 к.с.

  Щом има мотори, не може без бира. Вече е традиция на MOTO EXPO 2023 да има щанд на биротерапията на Бохемъ. В хранителната зона са и специалитетите на Street Food Zona, Big Daddy Food Truck, Арабията, COFFEE BUS, Street Chefs, Арабията и др.

   

  Цени на билетите:

  Възрастни петък 15 лв.

  Възрастни събота - неделя 20 лв. 

  Деца от 12 до 18 години 8 лв.

  Деца с придружител до 12 години - Безплатно

  Хора с увреждания  - Безплатно