Изложението

20 - 23 АПРИЛ

MOTO EXPO 2024

img-about
30
СВЕТОВНИ МАРКИ МОТОЦИКЛЕТИ
15000
ОЧАКВАН БРОЙ ПОСЕТИТЕЛИ
СПЕЦИАЛИЗИРАНО ИЗЛОЖЕНИЕ

ИНФОРМАЦИЯ

 • ico-about
  УЧАСТНИЦИ

  APRILIA, BENELLI, BETA, BMW MOTORRAD, BRP CAN-AM, CF MOTO, DUCATI, GASGAS, HARLEY-DAVIDSON, HONDA, HORWIN, INDIAN MOTORCYCLE, KAWASAKI, KTM, KYMCO, MOTO MORINI LYNX,  SKI-DOO, MOTO GUZZI, PEUGEOT Motorcycles, PIAGGIO, RIEJU, ROYAL ENFIELD, REWACO, SEA-DOO,  SEGWAY POWERSPORTS, SUR-RON, SUZUKI, TORROT, TRIUMPH, VESPA, YAMAHA, ZERO MOTORCYCLE  и др.

 • ico-about
  ОРГАНИЗАТОРИ

  Оранизатори на събитието са „Асоциация на производителите на автомобили и оторизирани представители в България” (ААП), съвместно с техния дългосрочен партньор – „Експо Тим” ООД

  ico-about
  БИЛЕТИ

  Пригответе се за невероятно приключение в света на двуколесните!

  КУПЕТЕ БИЛЕТ ОТ
  BILET.BG

АТРАКЦИИ

Скоро..... емоции и адреналин на най-високо ниво!
Пригответе се за едно незабравимо изживяване и единствени по рода си моменти!
Само през уикенда виртуози-пилоти които ще демонстрират стънт шоу с мотоциклети
Пригответе се за едно незабравимо изживяване и единствени по рода си моменти!
Само през уикенда виртуози-пилоти които ще демонстрират стънт шоу с мотоциклети

Мястото на събитието: Зала Арена София /бивша Арена Армеец/
Само през уикенда на 22 и 23 април
От 11,30 часа
Последни

Новини

 • img
  05 февраури 2024

  Вече е традиция през април в София да се организира мотоциклетно изложение. Предстои поредното издание  - Moto Expo 2024! То ще се състои от 20 до 23 април 2024 г.

  Мястото от миналата година - зала “Арена София” /бивша “Арена Армеец”/, доказа своите предимства, като по-голяма изложбена площ, по-добра комуникативност за посетителите и изложителите. Затова и изложението през 2024 г. остава в “Арена София”.

  Moto Expo 2024 отново се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор “Експо Тим” ООД.

  Тазгодишното Moto Expo 2024 ще се проведе при сериозно увеличение на продажбите на нови мотоциклети в България за 2023 г. Това са над 2000 продадени нови машини (1965 по данни на ААП). Това е с над 500 нови продадени двуколесни спрямо 2022 г. Затова говори и фактът, че отново ще има много премиери, а също и нови марки за българския пазар.

  В централната зала с над 3000 кв. м площ ще има щандове на вносители на всички големи световни производители на мотоциклети, АТV машини, скутери, мотопеди, велосипеди, тротинетки, аксесоари, масла и екипировки. Централните фоайета са с над 1000 кв.м. заета площ от щандове на вносители на мотоциклетни аксесоари, екипировка, оборудване и други свързани с мотоциклетната индустрията продукти. Отвън, пред залата са оформени демонстрационна и хранителна зона.

  По традиция Moto Expo 2024 е във време, когато по света стартират продажбите на новите мотоциклети от моделната гама 2024 г. на големите производители. Това обуславя представянето в България на много нови модели и световни премиери.

  Така представителите у нас на световни марки като APRILIA, BENELLI, BETA, BMW MOTORRAD, CAN-AM, DUCATI, EVINRUDE, GASGAS, INDIAN MOTORCYCLE, HARLEY-DAVIDSON, HONDA, KAWASAKI, KTM, KYMCO, LYNX, Ski-Doo, BRP, MOTO GUZZI, MOTO MORINI, PEUGEOT Motorcycles, PIAGGIO, RIEJU, ROYAL ENFIELD, SEA-DOO, SEGWAY POWERSPORTS, SUR RON, SUPER SOCO, SUZUKI, TRIUMPH, VESPA, YAMAHA, ZERO MOTORCYCLE и др. ще покажат най-новите си модели.

  За отбелязване е, че има нова марка на нашия пазар  - MOTO MORINI, която прави дебют с някои от най-известните си модели. На изложението се завръща и легендарният американски производител INDIAN MOTORCYCLE. На Moto Expo 2024 ще има и други изненади, а също и новости.

  Освен това, на Moto Expo 2024 ще има изложители на велосипеди и тротинетки, на ATV и UTV машини. По време на изложението ще бъдат организирани срещи на посетителите с експерти и представители на производителите. Това е прекрасна възможност всеки да зададе въпроси, да се запознае с последните иновации и да получи ценни съвети от професионалисти в индустрията.

  През миналата година имаше по време на Moto Expo, през щандовете на изложителите преминаха над 10 000 посетители. Сега, се очакват много повече, като се има предвид засиленият клиентски интерес към мотоциклетите и скутерите в България.

  В зала “Арена София” освен по-голяма и леснодостъпна изложбена площ, за посетителите има БЕЗПЛАТЕН паркинг с над 800 места. За всички дошли на изложението ще има като винаги и допълнителни забавления.

  През уикенда ще може да видите  “Глобуса на смъртта“ от Цирк Колозеум. За разлика от миналата година, той сега ще е подвижен и мотоциклетисте в ще предоставят допълнителни емоции и напрежение сред зрителите. Освен това има демонстрации и стънт шоу, Food truck zone, Relax zonе.

  Работно време на Moto Expo 2024 :
  20-22 април 2024 от 10.00 до 19.30 часа,
  23 април 2024 от 10.00 до 14 часа.

  Пресцентър Moto Expo 2024

   

 • img
  23 април 2023

  Само за два часа в предпоследния ден, 22 април на MOTO EXPO 2023 през зала Арена София преминаха толкова посетители, колкото през първия ден. Интересът на мотористи и фенове на двуколесните е огромен. На щандовете на изложителите просто имаше огромен наплив от хора.

  Хиляди изгледаха основните атракции извън залата – Стънт шоу, което е с четири представления, както днес, така и утре - от 11.00 ч, 13.00 ч., 15.00 ч. и 17.00 ч.

  Другата атракция за зрителите е невероятното изживяване с „Глобуса на смъртта“. Както днес, така и утре то ще бъде в три сеанса - от 12.00 ч, 14.00 ч. и 16.00 ч. Двамата участници от цирк Колозеум направиха своите смразяващи кръвта номера. Това са Марти Андреев и Момчил Колев с мотоциклети Honda и Kawasaki, които показаха изключителното си майсторство и хладнокръвие. Същите качества показа и Колегата Филип Лазаров от Bri4ka.com. Той застана прав в центъра на глобуса,  а около него въртяха мотористите. 

  След представлението на MOTO EXPO 2023,  Марти и Момчил бързаха да отидат към цирка, където от 17 ч. е първото им представление с тези номера. Тъкмо до глобуса може да се види един уникален ретро автомобил – De Soto. Малцина знаят, че американската лимузина от 1928 г., възстановена в България е била собственост на легендарния борец и световен шампион дан Колов.

  Двете страхотни момчета от Стънт шоуто са познати на българската публика. Това са Стефан Петров и Петьо Петков, които правят невероятни номера на две колела със своите мотоциклети. Те са в стънт изкуството от 123 години и тези, които се интересуват това ги познават добре. Тези, които ги видяха за първи път, останаха с отворени уста от това, което Стефчо и Петьо показват на трасето.

  Много здраво вървят продажбите на мотоциклети по отделните щандове. Но още по-сериозни са продажбите на мотоекипировка - каски, якета, ботуши, ръкавици. Оборудване за мотоциклетите също се търси -от най-малките тапички за огледала и гуми за стъпенки, та до големите пътнически куфари. Не е случайно, че лично шефът на фирмата Moto Power Иван Илчев направи пътека до склада, за да зарежда с най-търсените каски Scorpion и куфарите Shad.

  Опашки се извиха и пред МОТО УЧИЛИЩЕТО ЗА ДЕЦА. За първи път у нас се прави подобно нещо. Оказа се, че малчуганите искат да направят първите си крачки в мотоциклетизма именно на MOTO EXPO 2023.  Двамата инструктори, този път от GasGas, едва смогваха да настанят децата на мотоциклета и да им дадат първите уроци. Отново машините бяха два мини мотоциклета Yamaha и един малък електрически GasGas.

  Утре е последният ден от изложението. Ще бъдат обявени и имената на тези, които са спечелили наградите на организаторите, а и на някои от изложителите и партньорите на MOTO EXPO 2023.