Новини

img
23 април 2023

Само за два часа в предпоследния ден, 22 април на MOTO EXPO 2023 през зала Арена София преминаха толкова посетители, колкото през първия ден. Интересът на мотористи и фенове на двуколесните е огромен. На щандовете на изложителите просто имаше огромен наплив от хора.

Хиляди изгледаха основните атракции извън залата – Стънт шоу, което е с четири представления, както днес, така и утре - от 11.00 ч, 13.00 ч., 15.00 ч. и 17.00 ч.

Другата атракция за зрителите е невероятното изживяване с „Глобуса на смъртта“. Както днес, така и утре то ще бъде в три сеанса - от 12.00 ч, 14.00 ч. и 16.00 ч. Двамата участници от цирк Колозеум направиха своите смразяващи кръвта номера. Това са Марти Андреев и Момчил Колев с мотоциклети Honda и Kawasaki, които показаха изключителното си майсторство и хладнокръвие. Същите качества показа и Колегата Филип Лазаров от Bri4ka.com. Той застана прав в центъра на глобуса,  а около него въртяха мотористите. 

След представлението на MOTO EXPO 2023,  Марти и Момчил бързаха да отидат към цирка, където от 17 ч. е първото им представление с тези номера. Тъкмо до глобуса може да се види един уникален ретро автомобил – De Soto. Малцина знаят, че американската лимузина от 1928 г., възстановена в България е била собственост на легендарния борец и световен шампион дан Колов.

Двете страхотни момчета от Стънт шоуто са познати на българската публика. Това са Стефан Петров и Петьо Петков, които правят невероятни номера на две колела със своите мотоциклети. Те са в стънт изкуството от 123 години и тези, които се интересуват това ги познават добре. Тези, които ги видяха за първи път, останаха с отворени уста от това, което Стефчо и Петьо показват на трасето.

Много здраво вървят продажбите на мотоциклети по отделните щандове. Но още по-сериозни са продажбите на мотоекипировка - каски, якета, ботуши, ръкавици. Оборудване за мотоциклетите също се търси -от най-малките тапички за огледала и гуми за стъпенки, та до големите пътнически куфари. Не е случайно, че лично шефът на фирмата Moto Power Иван Илчев направи пътека до склада, за да зарежда с най-търсените каски Scorpion и куфарите Shad.

Опашки се извиха и пред МОТО УЧИЛИЩЕТО ЗА ДЕЦА. За първи път у нас се прави подобно нещо. Оказа се, че малчуганите искат да направят първите си крачки в мотоциклетизма именно на MOTO EXPO 2023.  Двамата инструктори, този път от GasGas, едва смогваха да настанят децата на мотоциклета и да им дадат първите уроци. Отново машините бяха два мини мотоциклета Yamaha и един малък електрически GasGas.

Утре е последният ден от изложението. Ще бъдат обявени и имената на тези, които са спечелили наградите на организаторите, а и на някои от изложителите и партньорите на MOTO EXPO 2023.

img
21 април 2023

Вече MOTO EXPO 2023 е в разгара си! Във втория ден, петък, рязко скочи броят на посетителите в зала Арена София. Естествено, броят на посетителите в почивните дни се очаква да бъде още по-голям. А на щандовете на изложителите има доста интересни мотоциклети, екипировка, аксесоари и всичко свързано с мотоциклетите.

За първи път на MOTO EXPO 2023 има къстъм секция. Да, досега имаше отделни машини, изложени при отделни фирми, но сега има специален щанд на сдружението Café Racer Club Bulgaria. Там са събрани произведенията на къстъм ателиетата от цяла България. А те, повярвайте са наистина ювелирни изработки.

Затова трябва да споменем всички, които показват своите произведения на мотоциклетното изкуство. Та са сътворени от Classic Garage Honda – София, Bull Moto Custom – Кюстендил, Tossa R – София, Back Stage Work Shop – Пловдив, Custom Garage – Благоевград, Atelier Two Whells – Дупница, Theracian Custom Bikes – Варна. Всички те са изложили своите творби, родени на базата на различни марки – Honda, BMW, Yamaha и др.

„Много от тези мотоциклети са спечелели различни награди на къстъм първенства у нас и в чужбина“, не без гордост твърди Иван Мушев - председател на Café Racer Club Bulgaria. В клуба вече има и една чаровна дама – Александрина Боянова. Инак членовете на клуба са 50 човека.

Сред различните модели могат да се видят и много редки екземпляри. Един от тях е разработка на наистина рядко срещан модел мотоциклет – Honda CB 750 от 1977 г. С него създателите му са поканени да участват на изложение в лондон на 27 май. Пожелаваме им да спечелят награда. Защото за направата му са отишли четири години, а само боята на отделните елементи е… 20 ръце. Сиреч всеки детайл е обработван боядисван лъскан, шлайфан, лакиран 20 пъти.

И тъй като стана дума за редки мотоциклети, то такъв – снежно бял Honda Valkiria, може да се види на щанда на вносителите на Motul и на сравнително новата за България марка за масла, смазочни материали и мотокозметика Ipone. Машината наистина е уникална, каквито са и продуктите, предназначени само за мотоциклети – Ipone.

С пълна сила продължава да работи и МОТО УЧИЛИЩЕТО ЗА ДЕЦА. За първи път у нас се прави подобно нещо. Деца между 4 и 7 години могат да покарат един от двата мини мотоциклета Yamaha, а към тях се присъедини и един малък GasGas. Дори многократният шампион по мотокрос на България, а сега мениджър и шеф на отбор Мартин Тодоров реши и днес да присъства на обучението на децата, въпреки ангажиментите си този уикенд на мотокроса от националния шампионат в Севлиево.

 

Цени на билетите:

Възрастни събота - неделя 20 лв. 

Деца от 12 до 18 години 8 лв.

Деца с придружител до 12 години - Безплатно

Хора с увреждания  - Безплатно

img
20 април 2023

Ден първи от MOTO EXPO 2023 в зала Арена София. Най-нетърпеливите посетители бяха дошли дори по-ратно от обявения час на отваряне на вратите – 10 часа сутринта. Това бяха най-запалените мотоциклетни фенове. А след това по щандовете имаше наистина много хора. И това стълпотворение се очаква да продължи още три дни – до 23 април.

Сред 100 анкетирани посетители, абсолютно всички бяха единодушни – мястото на изложението е Арена София. Всичко е по-широко, по-удобно… Щандовете са по големи, изложените мотоциклети не са нагъчкани, а около тях има много свободна площ, за да могат посетителите за разгледат подробно експонатите. Много хора са доволни от това, че има огромен паркинг и то безплатен, за да могат да паркират автомобилите и мотоциклетите си. Други,  дошли с градския транспорт също са доволни, защото той е удобен и спира точно до залата.

Както се изрази д-р Светослав Дойчинов, запален мотоциклетист и пътешественик на две колела, сега MOTO EXPO 2023 прилича на зала от миланската EICMA. Както и в Италия, така и на софийското изложение имаше огромен интерес към премиерите на отделните щандове. Те са над 30, а някои от тях току що лансирани на пазара. Много от хората обаче се интересуваха и от модели от предишни години, но още актуални и търсени.

За изложителите на мотоциклети първият ден бе отчетен като успешен. Бяха извършени първите продажби. Тези, които излагат и продават мотоекипировка, нещата също вървят добре. След като доста от тях трябваше в средата на деня да ходят до складовете си, за да зареждат с… размери и допълнителни артикули. Все пак, всеки моторист, преди да тръгне на голямото пътуване през лятото, се стреми да се оборудва максимално добре.

И тай като стана дума за екипировка, то на щанда на Mymoto, освен екипировката, представена от хубави момичета, може да се види оригиналната каска на осемкратния световен шампион в MotoGP Марк Маркес. Пак от кралския клас, но мотоциклет, реплика на шампионската машина на Фабио Куартараро, е изложена на щанда на Yamaha.

Който пък вече си е купил мотоциклет, може да го застрахова още на място. Официалният партньор и застраховател на MOTO EXPO 2023 - компанията Generali, веднага, още в залата предлага услугата при моно изгодни условия. Освен това, всеки посетител може да се снима с една кокетна червена Vespa в специално изградената фото бутка и да участва в играта на Generali с много и разнообразни награди. Голямата е free ride за цял уикенд със същата тази Vespa.

Огромен интерес имаше към МОТО УЧИЛИЩЕТО ЗА ДЕЦА. За първи път подобно нещо се прави на изложение и всяко дете между 4 и 7 години можа да яхне един от двата мини мотоциклета Yamaha. Най-интересно бе, че в първия ден личен инструктор на децата бе не кой да е, а един от най-талантливите български състезатели по мотокрос – Дани Цанков, който е фирмен пилот на Yamaha и кара в европейския шампионат.

За подготовката на минимотоциклетите се грижеше мениджърът на Дани – Мартин Тодоров. За съжаление двамата ще отсъстват в следващите три дни, тъй като имат състезание от републиканския шампионат в Севлиево.

Не спря да върти и малкият и симпатичен електрически автомобил Citroen AMI. Посетителите не само могат да го видят, но и да направят тест драйв на ултракомпактен и маневрен електромобил с дължината на каросерията 2,41 м и диаметър на завиване 7,20 м и мощност 8 к.с.

Щом има мотори, не може без бира. Вече е традиция на MOTO EXPO 2023 да има щанд на биротерапията на Бохемъ. В хранителната зона са и специалитетите на Street Food Zona, Big Daddy Food Truck, Арабията, COFFEE BUS, Street Chefs, Арабията и др.

 

Цени на билетите:

Възрастни петък 15 лв.

Възрастни събота - неделя 20 лв. 

Деца от 12 до 18 години 8 лв.

Деца с придружител до 12 години - Безплатно

Хора с увреждания  - Безплатно

img
18 април 2023

В края на март открихме Мотосезон 2023. В края на април предстои откриването на мотоциклетно изложение - Moto Expo 2023!  То ще отвори врати от 20 до 23 април 2023 г., на ново по-голямо и комуникативно място - зала “Арена София” /бивша “Арена Армеец”/.

След сериозния ръст на продажби на мотоциклети в България - почти 50% по данни на ААП и над 1500 продадени машини за изминалата година, става ясно, че мотоциклетите и двуколесните машини стават все популярни. От своя страна, вносителите им се стараят да покажат на българските фенове всичко най-ново в мотоциклетната индустрия. Затова се очакват повече от 30 премиери на мотоциклети и скутери, като всички са модели за 2023 г.

Тазгодишното Moto Expo 2023  отново се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор “Експо Тим” ООД.

Повече от експонатите ще бъдат премиерни за България. Ще има изложени и изцяло електрически мотоциклети и скутери. Така в зала “Арена София” от 20 до 23 април ще видим много нови модели и дори световни премиери.

В зала Арена София” ще има щандове на вносители на всички големи световни производители на мотоциклети, АТV машини, скутери, мотопеди, велосипеди, тротинетки, аксесоари, масла и екипировки. На място ни очакват APRILIA, BENELLI, BETA, BMW MOTORRAD, CAN-AM,  CFMOTO, DUCATI, EVINRUDE, GASGAS, HARLEY-DAVIDSON, HONDA, KAWASAKI, KTM, KYMCO, LYNX,  Ski-Doo,  BRP, MOTO GUZZI, POLARIS,  Peugeot Motorcycles, PIAGGIO, RIEJU, ROYAL ENFIELD, SEA-DOO,  SEGWAY POWERSPORTS, SUR RON, SUPER SOCO, SUZUKI, TRIUMPH, VESPA, YAMAHA, ZERO MOTORCYCLE, Motopower.EU , MOTOBOOM, MyMoto.bg , MOTOACCENT, G-MOTO, CAFE RACER CLUB BULGARIA, ALL EXPRESS, E-POINT, CORONA PLEVEN, MOTUL, IPONE, HIFLOFILTRO, RYMAX-LUBRICANTS BULGARIA, K.J.CUSTOM,  REMEL, Silence, ELDI.BG и много др.

При мотоциклетите ще има най-голямо разнообразие от 125 куб. см до 1800 кубика. Очакват се много премиерни и интересни модели от Голямата четворка от Япония – Honda, Yamaha, Kawasaki и Suzuki. 

Най-големият производител на мотоциклети в света – Honda, обнови основно гамата си за 2023 година. След 41-годишно отсъствие легендарният ST 125 Dax заема своето място при малките и забавни минибайкове. Друга премиера е CL500 - модерен градски нейкид, съчетаващ ретро чар с модерни технологии и оборудване. Друг популярен и обичан модел - CB750 Hornet, също ще видим за първи път в България. Редом до него друг възроден бестселър -  знаменитият пътешественик XL 750 Transalp.

Производителят от Хамамацу – Suzuki, ще покаже всички популярни в България модели. Но сред тях ще изпъкне новият V-Strom 1050 DE. Така Господарят на приключенията V-STROM 1050 се завръща още по-добре оборудван и подготвен за офроуд.

При премиерите на KAWASAKI, начело е VERSYS 650 2023 - създаден да завладее града или да го остави далеч назад. Още по далеч сред конкуренцията остава прочутият NINJA ZX-10R 2023. Новото следващо поколение предлага значително подобрена аеродинамика и нови функции.

Yamaha ще покажат реплика на машината на Фабио Куартараро - Yamaha YZR-M1, с която стана световен шампион в MotoGP през 2021 г. С нея той постигна 10 подиума, от които 5 победи по пътя към титлата. Куартараро е първият французин с корона във висшия клас, и първият пилот на Yamaha, който със световната титла във висшия клас след Хорхе Лоренцо през 2015 г.

Тъй като стана дума за азиатска инвазия, то при скутерите най-настъпателни са от Kymco. Те ще пуснат не един, а три нови машини от семейството на макси скутерите. XCiting VS 400 се явява в два варианта XCiting S400i и подобрената му версия  XCiting VS 400 Limited edition.  AK 550 Premium е един от най-успешните модели на Kymco, а у нас ще направи премиера последната версия на модела - Kymco AK 550 Premium. Моделът бе представен пред света на изложението EICMA 2022 в Милано. Ако обаче говорим за атрактивност и функционалност, то DT X360 е първият на марката „приключенски кросоувър“. 

Европейските марки не отстъпват на японските. Най-големият производител на мотоциклети в Европа - Piaggio Group, винаги е изненадвал феновете с новите си и атрактивни модели. Така от името на групировката ще видим всички най-нови модели от марките Piaggio, Vespa, Aprilia и Moto Guzzi.  Ще има  две страхотни премиери в тежка категория – спортният Aprilia RSV4 1100 Factory и роудстъра Moto Guzzi V100 Mandello. Те бяха показани за първи път на изложението EICMA в Милано през ноември. Освен това ще видим скутерът Vespa GTS и триколесният PIAGGIO MP3.

Другите италианци са Benelli, и те изпъкват с приключенската гама TRK, а моделите BN 125 и Tornado Naked 125 са проектирани и създадени за младото поколение. Но най-известните са Imperiale и Leoncino.  

Легендарните маши от Борго Панигале – Ducati  ще покажат най-мощния мотоциклет в света - Superleggera V4 - Limited Edition. От него са произведени само 500 бройки за целия свят. Посетителите на Moto-Expo 2023 могат да видят на живо и да закупят, ако желаят, брой No.130 от 500-те. Ducati Superleggera V4 е най - лекият сериен мотоциклет произвеждан някога. Той е изграден изцяло от карбон, титан и магнезий. Със своите 234 к.с. и тегло от 152.2кг, посетителите ще могат да го видят във версия с цялостна изпускателна система на Akrapovic. Като съотношение кг/к.с., това е най - мощният сериен мотоциклет. Цена е 210 000 лв с ДДС.

 

Ще видим и офроуд изкушенията на Beta Motorcycles и техните предложения в цялата гама за 2023 г. с които можете да отидете навсякъде извън пътя, да отговорите на предизвикателствата на природата. Начело е новият Xtrainer MY23.

За първи път на изложение ще бъдат представени и електрическите скутери от марката Super Soco в партньорство с  Ducati.

 

По време на изложението MOTO EXPO 2023, ще има един много, много специален празник – BMW Motorrad ще чества своята 100 годишнина. Всички премиери на „баварците“ ще бъдат под знака на юбилея. Преди 100 години с мотоциклета R 32 се постави началото на уникална история на успеха за BMW. Ще бъдат показани и два специални юбилейни модела - R nineT 100 years, който бе представен в края на миналата година и R18 100 years, съименник на един от култовите модели на баварците от миналото.  Другите две премиери са електрическият СЕ04 и най-мощният мотоциклет на BMW Motorrad - M 1000 R.

Като стана дума за юбилей и скутери, то сред европейските марки ще празнува и първият производител на мотоциклети в света - Peugeot Motocycles. Марката  ще отбележи 125-годишния си юбилей с няколко специални премиери. За първи път в България ще пристигнат новите скутери Django EVO, Tweet и електрическият e-Streetzone. Редом с тях ще застанат и обновените машини от сериите Kisbee, Speedfight 4 и e-Ludix.

Юбилей ще честват и Harley-Davidson. От началото на 2023 г. започнаха празненствата за легендарната марка от Милуоки, която празнува 120 години от създаването си!  Посетители и фенове ще могат да видят моделите: Road Glide ST, Fat Boy 114, Breakout 114, електрическият LiveWire, новият Pan America, а също специален Custom мотор или CVO.

За втора поредна година друга американска кампания, но за електрически байкове -   ZERO Motorcycles ще участва в MOTO EXPO. Тази година към гамата си електрически мотоциклети добавят и новият модел DSR/X за лесно справяне с екстремни терени.

Най-сериозната премиера на британската Triumph Motorcycles е атрактивният SPEED TRIPLE 1200 RR. Това е най-новото от Острова и комбинира отличителна британска елегантност и стил с вълнуващо представяне в реалния свят.

Марката КТМ е известна със своите успехи в мотоспорта в различните му дисциплини. Австрийската компания ще има няколко премиери KTM 1290 SUPER DUKE R EVO - технологичната еволюция, KTM 1290 SUPER ADVENTURE R, който притежава несравнимата способност да прекосява най-дивите и предизвикателни терени,  KTM 390 ADVENTURE SPOKE WHEELS 2023 - друг интересен приключенец и готовият за състезания на пистата KTM RC 390 2023.

Заедно със световната си популярност, марката от Жирона GasGas набра скорост и у нас, независимо че са отскоро на българския пазар. Миналата година марката, заедно с другите испански мотоциклети – Rieju, направи дебют на изложението София. Сега отново участват с цялата си гама за 2023 г.  GasGas наред с големите кросови, ендуро, крос-кънтри и триал машини,  ще покажат всички минибайкове MC85, MC65 и MC50, а  също във версия 2023 г. Към тях трябва да добавим и електрическите минимотори MC-E3 и MC-E5.

Изненада са подготвили и от MyMoto.bg. На щанда им посетителите могат да видят уникален експонат - истинската каска на MotoGP звездата #93 Марк Маркес – осемкратен световен шампион. 

Ако някой има нужда и си хареса нов мотор или екипировка, с потребителски кредит от Банка ДСК може да го има веднага. Ще му бъде отпуснат на място.

Друга изненада ще бъде присъствието на малките и симпатични електрически автомобили Citroen AMI. Посетителите не само ще могат да го видят, но и да направят тестдрайв на модела. Citroen AMI е ултракомпактен и маневрен с дължината на каросерията 2,41 м и диаметър на завиване 7,20 м. Той е изцяло електрически, има мощност 8 к.с. пробег 70 км и се зарежда за 3 часа.  

По време на миналогодишното издание на Moto Expo 2022, през щандовете на изложителите преминаха над 10 000 посетители. Сега, се очакват много повече, като се има предвид засиленият клиентски интерес към мотоциклетите и скутерите в България.

Неслучайно организаторите избраха ново място за Moto Expo 2023.  Сега зала “Арена София” предоставя много по-голяма и леснодостъпна изложбена площ. За всички дошли на изложението ще има и допълнителни забавления, като детско училище, хранителна зона и др.

Хранителната зона Street Food Zona ще бъде ръководено от шеф Реджеб Бадев - победител в Hell‘s Kitchen 2020 г. Ще присъстват също Big Daddy Food Truck, COFFEE BUS, Street Chefs, Арабията и др.

 

За първи път ще има МОТО УЧИЛИЩЕ ЗА ДЕЦА по време на Moto Expo 2022. Ще се карат мини мотоциклети. Всичко в този мини мотоциклет е проектирано да го направи безопасен, забавен и приятен за деца между 4 и 7 години без предишен опит в карането. С надеждността и качеството на Yamaha Motor като стандарт, той е проектиран да улесни и живота на родителите.

През уикенда – 22 и 23 април ще посетителите ще могат да се насладят на Стънт шоу – всеки ден от 11.00 ч, 13.00 ч., 15.00 ч. и 17.00 ч.

Другата атракция за зрителите е невероятно изживяване с „Глобуса на смъртта“ – от 12.00 ч, 14.00 ч. и 16.00 ч.

/При дъжд организаторите си запазват правото за промяна в програмата/

Залата разполага с паркинг от 700 места, който може да се ползва безплатно от посетителите.

Цени Билети :

Възрастни четвъртък - петък 15 лв

Възрастни събота - неделя 20 лв   

Деца от 12 до 18 години 8 лв

Деца с придружител до 12 години - Безплатно

Хора с увреждания  - Безплатно

Moto Expo 2023 ще очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт. Мястото и датите са зала “Арена София” /бивша “Арена Армеец”/

 от 20 до 23 април,

а вратите ще са отворени от 10.00 до 19.30 часа.

www.motoexpo.bg

img
12 април 2023

Две знакови марки от категорията на скутерите ще направят премиери по време на MOTO EXPO 2023. Те са от най-големия производител на мотоциклети в Европа - Piaggio Group. Така в зала Арена София, официалният вносител на Piaggio Group за България – фирмата Италия Моторс ще покаже нови модели на легендарната Vespa и на Piaggio. Сред новостите обаче изпъкват две атрактивни машини - Vespa GTS и Piaggio MP3.

Vespa GTS

Vespa GTS продължава да се развива в дизайна и технологиите, но това, което никога не се променя е нейният чар и статус на италианска икона. Този елегантен спътник сега притежава нов стил и комфортни функции, предназначени за всяко приключение, в което се впускате.

Детайли, които правят разликата

Индивидуалността на Vespa GTS блести още повече с новите елементи, които придават елегантен и по-изтънчен вид. Огледалата, страничните решетки, гребена на калника и дори отличителната „вратовръзка“ са преработени в името на иновациите, като същевременно запазват вечния чар и дух на Vespa.

Готови за приключения

Новият дизайн на Vespa GTS повишава управлението и безопасността чрез функции, като подобрено окачване и 12-инчови колела, оборудвани с дискови спирачки. Тази печеливша комбинация гарантира комфортно и стабилно управление, дори при по-високи скорости или по неравни повърхности.

Повишен комфорт

Vespa GTS има какво да предложи, като дистанционно отваряне на седалката, приложението Vespa MIA, за свързване на вашия смартфон със скутера, както и удобния Bike Finder, за да може по-лесно да намерите двуколесното си, дори и на претъпкания паркинг . По отношение на комфорта и стабилността, новото окачване и преработената седалка осигуряват по-комфортно изживяване, както за водача, така и за пътника.

Full LED

С нови изцяло LED светлини, Vespa GTS е по-примамлива от всякога. Има и нова LED задна светлина, която се комбинира със светлините за движение, за да покаже отличителния дизайн на скутера и да увеличи видимостта му на пътя.

Технология и контрол

Вложена е щателна работа за усъвършенстване на размерите на кормилото, захвата и позицията на различните бутони. Още от момента, в който го включите, ще почувствате подобрената плавност, отчасти благодарение на безключовата системата, която замества класическото запалване. А с новия 3-инчов аналогов LCD дисплей имате опростен достъп до всички важни данни.

125cc и 300cc двигатели

Двигателите в семейството на Vespa GTS са калибрирани, за да осигурят плавно и безшумно изживяване. 125cc i-get използва RISS (регулаторна инверторна система за стартиране и спиране), осигурявайки тихо стартиране, докато 300cc HPE - осигурява подобрена производителност, намален разход на гориво и по-малко шум. И двата двигателя отговарят на Евро 5.

Ергономично напреднал

Ергономията на Vespa GTS Super е прецизно настроена, което води до по-удобно и лесно за управление кормило, в допълнение моделът разполага с нов 3-инчов аналогов LCD дисплей или, а за модификация Supertech - практичен 4,3-инчов пълноцветен TFT дисплей.

 

Piaggio MP3

Откакто представи първия по рода си триколесен скутер в света, Piaggio продължи да разширява границите чрез постоянен процес на фина настройка, насочен към предоставяне на изключително изживяване при управление. Гамата MP3 продължава да се развива с нови модели, включващи елементи от автомобилния свят, като круиз контрол и BLIS (система за информация за мъртвите точки), предназначени да повишат комфорта, безопасността и производителността. С високоефективен двигател Euro 5 и подчертано модерен дизайн, новата серия триколесни Piaggio MP3 е настроена да промени градската мобилност отново.

Триколесното, което ви кара да се чувствате удобно

Гамата Piaggio MP3 се развива благодарение на точното проучване на ергономичността и изживяването при шофиране. Изцяло новата седалка осигурява повече пространство за водача и възможния пътник, по-спокойна, идеална позиция за каране, както и осигуряване на по-добър контрол. Към това се добавят круиз контролът и системата за заден ход със задна камера, ценна помощ да намерите своето място дори в най-пренаселените градове.

Бърз, дори когато спре

Новата гама MP3 на Piaggio разполага с още по-ефективна спирачна система: крачната спирачка сега се поддържа от по-лека структура и нови главни спирачни цилиндри (By-Bre). Това, добавено към вече установените ABS и ASR система, води до стабилно и безопасно каране дори на най-коварните повърхности. Друга иновация е системата BLIS.  Технология, която отчита бързодвижещите се превозни средства, попадащи в мъртвата ни зона. Системата е с обхват до 30 м. и ни осигурява по-безопасен и спокоен начин на придвижване.

Максимален комфорт

Има много подробности, които свидетелстват за прецизното проучване и подобрение на дизайна на новите MP3. Например: Отварянето на седалката с механична система за задържане, както и отделението под седалката с добавено осветление, което може да побере две “Full face” каски.

 

По-малко тегло, повече индивидуалност

Към добре познатият 400-кубиков двигател, който вече е преработен, по отношение на механиката и термодинамиката - намалявайки шума, вибрациите и разхода на гориво, се присъединява и новият 530-кубиков двигател, който повишава още повече производителността и ефективността. Чисто ново механично сърце, което доставя над 44 к.с., което прави този модел най-мощният в сегмента на триколесните скутери.

 

Улеснете пътя си

Новото оборудване е проектирано да задоволи всяка нужда. Пълното LED осветление подобрява видимостта, бърз старт с безключовата система, 7'' пълноцветен TFT дисплей, наличен при най-големият представител в категорията на триколесните, а именно MP3 530 hpe Exclusive. На лице е и USB порт под предното стъкло, за презареждане на електронните устройства. Системата Piaggio MIA пък свързва смартфона с триколесното, за по-добро управление на навигацията, разговорите, съобщенията и музиката.

 

Усъвършенствана технология

Задната предавка с камера за задно виждане повишава още повече практичността на Piaggio MP3 530 hpe Exclusive и ви позволява да паркирате без никакви физически усилия.

 

Нов дизайн

Цялата осветителна система на Piaggio MP3 530 hpe Exclusive е изцяло LED, като специално внимание е обърнато на предната част, която сега е по-широка, по-защитена и има нов хоризонтално развит светлинен клъстер. Има множество препратки към най-новите тенденции в автомобилния дизайн, включително мигачите, интегрирани в калниците.

Откакто представи първия по рода си триколесен скутер в света, Piaggio продължи да разширява границите чрез постоянен процес на фина настройка, насочен към предоставяне на изключително изживяване при управление. Гамата MP3 продължава да се развива с нови модели, включващи елементи от автомобилния свят, като круиз контрол и BLIS (система за информация за мъртвите точки), предназначени да повишат комфорта, безопасността и производителността. С високоефективен двигател Euro 5 и подчертано модерен дизайн, новата серия триколесни Piaggio MP3 е настроена да промени градската мобилност отново.

Триколесното, което ви кара да се чувствате удобно

Гамата Piaggio MP3 се развива благодарение на точното проучване на ергономичността и изживяването при шофиране. Изцяло новата седалка осигурява повече пространство за водача и възможния пътник, по-спокойна, идеална позиция за каране, както и осигуряване на по-добър контрол. Към това се добавят круиз контролът и системата за заден ход със задна камера, ценна помощ да намерите своето място дори в най-пренаселените градове.

Бърз, дори когато спре

Новата гама MP3 на Piaggio разполага с още по-ефективна спирачна система: крачната спирачка сега се поддържа от по-лека структура и нови главни спирачни цилиндри (By-Bre). Това, добавено към вече установените ABS и ASR система, води до стабилно и безопасно каране дори на най-коварните повърхности. Друга иновация е системата BLIS.  Технология, която отчита бързодвижещите се превозни средства, попадащи в мъртвата ни зона. Системата е с обхват до 30 м. и ни осигурява по-безопасен и спокоен начин на придвижване.

Максимален комфорт

Има много подробности, които свидетелстват за прецизното проучване и подобрение на дизайна на новите MP3. Например: Отварянето на седалката с механична система за задържане, както и отделението под седалката с добавено осветление, което може да побере две “Full face” каски.

 

По-малко тегло, повече индивидуалност

Към добре познатият 400-кубиков двигател, който вече е преработен, по отношение на механиката и термодинамиката - намалявайки шума, вибрациите и разхода на гориво, се присъединява и новият 530-кубиков двигател, който повишава още повече производителността и ефективността. Чисто ново механично сърце, което доставя над 44 к.с., което прави този модел най-мощният в сегмента на триколесните скутери.

 

Улеснете пътя си

Новото оборудване е проектирано да задоволи всяка нужда. Пълното LED осветление подобрява видимостта, бърз старт с безключовата система, 7'' пълноцветен TFT дисплей, наличен при най-големият представител в категорията на триколесните, а именно MP3 530 hpe Exclusive. На лице е и USB порт под предното стъкло, за презареждане на електронните устройства. Системата Piaggio MIA пък свързва смартфона с триколесното, за по-добро управление на навигацията, разговорите, съобщенията и музиката.

 

Усъвършенствана технология

Задната предавка с камера за задно виждане повишава още повече практичността на Piaggio MP3 530 hpe Exclusive и ви позволява да паркирате без никакви физически усилия.

 

Нов дизайн

Цялата осветителна система на Piaggio MP3 530 hpe Exclusive е изцяло LED, като специално внимание е обърнато на предната част, която сега е по-широка, по-защитена и има нов хоризонтално развит светлинен клъстер. Има множество препратки към най-новите тенденции в автомобилния дизайн, включително мигачите, интегрирани в калниците.

 

Moto Expo 2023 ще очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт. 

зала “Арена София” /бивша “Арена Армеец”/ 

от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10.00 до 19.30 часа.

www.motoexpo.bg 

____________________________________________________________
PS. Колеги, на този линк от сайта на изложението, можете да пускате своите онлайн акредитации. https://motoexpo.bg/press.html


Напомняме, че пресконференцията за Moto Expo 2023 

е на 19 април 2023 г., от 11.00 до 12.00 часа в Зала Арена София (бивша Арена Армеец) на мястото на събитието.

Конферентна зала етаж - 1, вход през вход С. 

 

На място ще си получите акредитациите и пресинформация!

img
10 април 2023

Мотоциклети и скутери за всеки път и за всеки вкус. Така могат да се определят премиерите на Overdrive по време на  Moto Expo 2023 от 20 до 24 април в зала „Арена София“. 

На щанда ще могат да се видят мотоциклетите на три марки. Начело са тези за асфалта – за дълъг пат, за града или дори за пистата, легендарните маши от Борго Панигале – DucatiЗаедно с това, феновете на  ще се видят последните модели на Ducati Scrambler.

Редом до тях ще бъдат офроуд изкушенията на Beta Motorcycles и техните предложения в цялата гама за 2023 г. с които можете да отидете навсякъде извън пътя, да отговорите на предизвикателствата на природата, но и да я пазите с екологични машини. За първи път на изложение ще бъдат представени и електрическите скутери от марката Super Soco в партньорство с известния италиански производител на мотоцикл

ети Ducati.

 

Ducati

 

Ducati са един от най-големите производители на мотоциклети в Европа и са изградили име на изключително технологична компания. Активността на марката в световните шампионати MotoGP и WorldSBK, където миналата година спечелиха всички титли – при пилоти, конструктори и тимове, носи опит, който се пренася и в серийните мотоциклети.

Така производителят създава първокласни мотоциклети с изключителен дизайн, характеристики и превъзходство на пътя и състезателните писти. На щанда ще присъстват почти всички най-нови машини от Борго Панигале. Например двете версии Ducati Streetfighter V4S и V2, спортен нейкид с отличителен характер, а  също Hypermotorad RVE 950, съчетаващ забавление и безопасност. Ducati Scrambler е мотор за мечтатели, Ducati XDiavel, машина, олицетворяваща иновация, дизайн и майсторството на конструкторите.

Новият Ducati Hypermotard 950 RVE е част от семейството на фън-байковете на Борго Панигале.  Позицониран е между първия модел Hypermotard 950 и топ изпълнението в гамата Hypermotard 950 SP.
Hypermotard 950 RVE се характеризира с цветова схема, наречена “Графити”. Тя е вдъхновена от уличното изкуство. Моторът надгражда успеха, постигнат през 2019 г., особено в социалните медии, от концепцията Hypermotard 950. Тя бе представена в престижния конкурс Concorso d’Eleganza Villa d’Este.
В серийния мотоциклет е пренесено същото качество на производство. Двигателят е 1103-кубиковият Desmosedici Stradale, способен да достави 208 к.с. при 13 000 об./мин. и 123 Нм в конфигурация Euro5. Той е ревизиран, за да съответства на по-големия диаметър на изхода на шумозаглушителя. От дясната страна има капак на съединителя на Panigale V4, който позволява лесно монтиране на сухия съединител и защитата на капака на съединителя.

Beta

 

Цялата нова гама за 2023 г. на Beta Motorcycles – RR,  ще бъде показана на Moto Expo 2023. Нищо не обобщава тези нови попълнения в семейството на Beta по-добре от думите „просто най-доброто, по-добро от всички останали...“. Мотоциклетите от RR MY23 гамата притежават много от характеристиките на непобедимите си предшественици, както и редица подобрения, а Xtrainer MY23 е перфектният избор за начинаещи.

Тъкмо Xtrainer е един от най-интересните модели на Beta. Той е с 1-цилиндров, двутактов двигател, с водно охлаждане и обем 293.1 куб. см. Диаметърът и ходът на буталото са 72 х 72 мм. Запалването е с електрически стартер, а скоростната кутия 6-степенна.

Рамката е от молибденова стомана с двойно подсилване над крайното гърне. Отпред окачването е с хидравлична USD вилка 43 мм и ход 270 мм, а задното е моношок, също

 270 мм ход. Спирачките отпред са вълнообразен диск 260 мм и двубутален плаващ апарат, а отзад е вълнообразен диск 240 мм и еднобутален плаващ апарат. Просвета на мотоциклета е 320 мм.

Super Soco

Електрическите скутери Super Soco са новата модерна алтернатива за придвижване в града. Super Soco CUX Ducati са леки, тихи и икономични, имат мощен мотор и дълъг живот на батерията. Със своя стилен дизайн, те наистина привличат вниманието.

Super Soco CUX Ducati Edition Super е специална версия на най-новия иновативен електрически скутер от марката Super Soco в партньорство с известния италиански производител. Изданието CUx Ducati е специално създадено за официалния състезателен отбор на Ducati за използване в падока. Скутерът е достъпен за обществеността като специално издание.

Скутерът разполага с подвижна литиева батерия с капацитет 30 Ah за обхват от 75 km. Батериите са от същия тип като батериите в Tesla Model S. Времето за бързо зареждане е 3,5 часа.

В CUX има мощен 2700 вата електрически мотор Bosch, който осигурява бързо ускоряване. Въртящият момент на двигателя е 130 Нм. Скутерът разполага с Full HD предна камера с нощно виждане. Скутерът има много сензори, включително G-сензор, който автоматично активира камерата и изпраща видеото към мобилен телефон.

Скутерът е оборудван с предни и задни дискови спирачки с EBS, които позволяват на скутера да спре на 1,8 метра при скорост от 20 км / ч.

Скутерът съдържа много иновации, включително табло с висока резолюция, U-образен светодиоден модул, който предлага обхват на видимост 75 метра, USB док и много други.

Отделението за седалка може да се отвори с безжично дистанционно. Отделението осигурява достъп до батерията и предлага отделение за съхранение. Интелигентният скутер се свързва с смарт телефон за достъп до приложения за скутери и информация като скорост и състояние на батерията. 

Скутерът развива 25 и 45 км/ч. Двигателя е с мощност 2,7 кВт или 3,6 к.с. Теглото на машината е 78 кг, а литиевата батерия е с живот 2000 цикъла. Пробегът е 75 км, а времето за зареждане 3,5 ч от обикновен домашен контакт. 

 

Moto Expo 2023 ще очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт. Мястото и датите са зала Арена София от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.

Вход с билети

Билети може да закупите: Онлайн с отстъпка от 5 лв  до 16.04.2023

bilet.bg - https://bilet.bg/bg/events/moto-expo-2023/3883

eventim.bg - https://www.eventim.bg/…/moto-expo-2023-sofia…/event.html

На място : на касите на зала Арена София

Деца до 12 години с придружител Безплатно!

Хора с увреждания Безплатно!

Безплатен паркинг за всички посетители.

______________________________________________________________________

PS. Колеги, на този линк от сайта на изложението, можете да пускате своите онлайн акредитации. 

https://motoexpo.bg/press.html

Напомняме, че пресконференцията за Moto Expo 2023 е на 19 април 2023 г., от 11.00 до 12.00 часа в Зала Арена София (бивша Арена Армеец) на мястото на събитието. Конферентна зала етаж - 1, вход през вход С. 

Безплатен паркинг за журналисти и гости. 

Пресцентър Moto Expo 2023

 

img
05 април 2023

Първият производител на мотоциклети в света - Peugeot Motocycles, ще отбележи 125-годишния си юбилей с няколко специални премиери по време на  Moto Expo 2023 от 20 до 24 април в зала „Арена София“.

За първи път в България ще пристигнат новите скутери Django EVO, Tweet и електрическият e-Streetzone. Стартът на серийното производство на новите модели ще стартира през втората половина на 2023 г.

Редом с тях на щанда на марката с площ 110 кв. м ще застанат и познатите предишни версии на Django и Tweet, както и моделите на сериите Kisbee, Speedfight4 и e-Ludix. Посетителите ще бъдат посрещнати и със специални предложения за наличните на склад двуколесни Peugeot.

e-STREETZONE – новият електрически скутер

Peugeot Motorcycles разкрива най-новото си решение за електрическа мобилност с e-Streetzone. Той постига 112 км автономност, когато е във версия с 2 батерии в режим ECO. Зарежда се бързо и лесно в домашен контакт. Изпитаното му шаси и управление го превръщат в идеалния мотоциклет за всекидневно пътуване в градска среда. Новият, технологичен LCD панел е не само ефектен, но и практичен. Когато e-Streetzone е във версия с една батерия под седалката се освобождава пространство за прибирането на каска.

DJANGO EVO – ретростилът в ново превъплъщение

Новият Django EVO е проектиран да се превърне в „модерната класика“. Той е футуристичен и мощен и e наличен във версия с въздушно и с течно охлаждане, където 125-кубиковият му четиритактов двигател развива мощност от 12,9 к.с. при 8500 об./мин. с въртящ момент от 12 Нм при 6500 об./мин.

TWEET – стабилният скутер с големи колела в нова версия

Новият Peugeot Tweet е пригоден за градската среда. Предлага се с 4-тактов едноцилиндров двигател с обем 125 куб., мощност 11,42 к.с. при 8500 об./мин. и с въртящ момент от 10,3 Нм при 6500 об./мин. Максималната му скорост достига 98 км/час.

Скутерите Tweet са доказали, че са леки, удобни, икономични и с висока маневреност в тежкия трафик. Равният им под гарантира две съществени предимства за водача - повече пространство за краката и максимално удобна позиция за качване.

KISBEE – с компактни размери, но щедър на функционалност

Kisbee е създаден специално за града – приятен за управление, лек (85 кг), удобен, икономичен и сигурен. Багажникът му събира всяка интегрална каска, а на равния му под могат да бъдат превозени обемисти предмети. Високото му ниво на ергономичност пасва идеално на водача независимо от неговия ръст. Kisbee вече се предлага и с нови цветове – червен и сив.

SPEEDFIGHT4 – стилният, спортен скутер

Speedfight4 продължава да е най-стилната и технологична генерация на 50-кубиковите спортни скутери Peugeot Speedfight. За него са присъщи комфортът и удоволствието при шофиране. Speedfight4 извежда като приоритет динамиката, без да пренебрегва безопасността.

е-LUDIX – електрическият скутер

E-Ludix преоткрива автентичния и елегантен дизайн на популярния Peugeot Ludix. Семплите му форма и линии подпомагат пъргавината и лекотата му, за които съществено допринася и електрическият му двигател. Литиево-йонната батерия на e-Ludix е разработена и произведена от Bosch и позволява пробег до 50 км. Съществено предимство на модела е ниската му маса – с включено теглото на батерията тя не надвишава 88 кг.

Moto Expo 2023 ще очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт. Мястото и датите са зала Арена София от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.

Вход с билети

Билети може да закупите: Онлайн с отстъпка от 5 лв  до 16.04.2023

bilet.bg - https://bilet.bg/bg/events/moto-expo-2023/3883

eventim.bg - https://www.eventim.bg/…/moto-expo-2023-sofia…/event.html

На място : на касите на зала Арена София

Деца до 12 години с придружител Безплатно!

Хора с увреждания Безплатно!

Безплатен паркинг за всички посетители.

______________________________________________________________________

PS. Колеги, на този линк от сайта на изложението, можете да пускате своите онлайн акредитации. 

https://motoexpo.bg/press.html

Напомняме, че пресконференцията за Moto Expo 2023 е на 19 април 2023 г., от 11.00 до 12.00 часа в Зала Арена София (бивша Арена Армеец) на мястото на събитието. Конферентна зала етаж - 1, вход през вход С. 

Безплатен паркинг за журналисти и гости. 

Пресцентър Moto Expo 2023

img
03 април 2023

Три съвсем нови макси скутера на Kymco  ще представи вносителят на марката за България – Мотопойнт ЕООД на изложението MOTO EXPO 2023 в зала Арена София от 20 до 23 април Тези машини са последния писък на модата в категорията. Освен това на щанда на компанията с площ от 234 кв. м ще видим и най-новите и обновени машина на италианската марка Benelli.

Тайванската Kymco отдавна си извоюва славата на един от топ производителите на скутери. Нейната популярност в Европа отдавна е извоювала сериозен пазарен дял. Да не говорим за Азия и Пасифика където Kymco са в челото. Сега, в София ще видим три от топмоделите на марката и то в категорията макси скутери и кросоувъри.

 

XCiting VS 400

 

Много точно попадение на Kymco е максискутераът XCiting S400i и подобрената му версия  XCiting VS 400 Limited edition.  Тези две версии на обновения скутер са за 2023 г.

XCiting S400i запазва своя 399-кубиков едноцилиндров SOHC двигател , с 4 клапана и с течно охлаждане. Той произвежда безпроблемно 35,54 к.с. при 7500 об/мин и 37,7 Нм въртящ момент при 6250 об / мин.  Машината има маса общо 195 кг. Скоростната кутия е CVT.

Машината се бори с трафика и достига скорост 120 или 130 км/ч по магистрала с изненадваща лекота.  Максимална скорост е от около 155 км/ч и също лесно се достига. Резервоарът е 12,5 л, а разходът на гориво от около 27 км с 1 литър и дава автономност над 300 км.

Стилът е наистина красив, с чисти спортни линии. Предното стъкло е регулируемо. Седалката с височина 805 мм е просторна и удобна за продължително пътуване.  

Окачването е твърдо, като подчертава спортния характер на XCiting VS 400. Управлението е безупречно.  Размерите на  максискутера са дължина 2190 мм, широчина 800 мм и широчина  1345 мм. Междуосието е 1565 л. 

Светлините са светодиоди. Има три измервателни уреди за скоростта. Конвенционален аналогов скоростомер е отляво, както и аналогов и цифров скоростомер в центъра. Информация за пътуването дава LCD дисплей. Телефонът може да се свърже чрез Bluetooth към LCD дисплея.

 

AK 550 Premium

Това е един от най-успешните модели на Kymco. У нас ще бъде премиерата на последната версия на модела - Kymco AK 550 Premium. Моделът бе представен пред света на изложението EICMA 2022 в Милано.

Новия AK 550 Premium за първи път идва с иновативно многопозиционно електрическо предно стъкло. Инженерите и конструкторите са поработили доста върху външния вид на AK 550 Premium, за да се постигне по-добър аеродинамичен коефициент.

Скутерът вече е с подобрен дневен фар като конфигурация и функции. Има един бутон за захранване вместо контролния, който се намира при стандартния AK 550. Вдъхновена от клавишите на пиано, новата централна конзола на AK 550 разполага с функционални опции, които са лесни за работа и са интуитивни.

AK 550 Premium разполага със система за контрол на сцеплението (тракшънконтрол), която предотвратява буксуване на колела по мокри пътища и неравни повърхности. Други нови функции включват електронен дросел, круиз контрол и два режима на каране: Rain и Power. В допълнение, новият AK 550 Premium е оборудван с антиблокираща интелигентна спирачна система (AIBS или Advanced Intelligent Braking System). AIBS е версията на KYMCO на ABS в завой.

Освен това, AK 550 Premium е първият в света скутер с Cornering ABS. Това важи и за инерционното измервателно устройство IMU (Inertia Measurement Unit), което си сътрудничи със сложната спирачна система AIBS и естествено Cornering ABS.

Двигателят е високотехнологичен, производителен и икономичен, със стандарта Euro5. Той е двуцилиндров редови, DOHC с 8 клапана, с обем 550,4 куб. см. Мощността му е 51 к.с. при 7500 об/мин и въртящ момент от 52 Нм при 6000 об/мин.

Скутерът е и с последното поколение на най-модерната мултимедийна система Noodoe – специалитет на марката.

DT X360

С новия Kymco DT X360, марката влиза в непознати води – тези на скутера приключенец.  Или по-точно в категорията „приключенски кросоувър“.  

Kymco DT X360 ще бъде една от най-интересните премиери на щанда на Мотопойнт. Той е базиран на Kymco Downtown 350i. Има същото тръбно стоманено шаси, лети джанти, спирачки и окачване. Естествено и същия 321-кубиков едноцилиндров четиритактов двигател с мощност 28.4 к.с.  (21.2 кВт) при 7250 об/мин. и 29,3 Нм при 5750 об/мин. Предавателната кутия е безстепенна CVT.

Резервоарът за гориво е 12,5 литра, разходът е 27 км/л или 3,7 л на 100 км. Емисиите CO2 са 87 г/км, в пълно съответствие със стандарта EURO5. Максималната скорост е над 130 км/ч.

Масата с течности е 194 кг или с 5 кг повече от Downtown 350i. Размерите са (Д х Ш х В): 2165 х 780 х 1280 мм. Междуосието е 1545 мм.

Машината има нова каросерия, по-малък екран в приключенски стил, изцяло LED светлини. Инструментите са цифрови и специално проектирани за максимална четливост при всякакви метеорологични условия.

Пропорциите и високият преден калник са част от спортните характеристики на DTX360. Кормилото е по-широко, за да позволи по-добър контрол дори върху неравна настилка. Позицията на водача се повдига, за да подобри видимостта на пътя. По този начин той контролира по-добре машината в завой. 

Седалката е с височина 800 мм. Стоманената рама е свързана с ефективно система за окачване. Отпред то е 37 мм хидравлична телескопична вилка с ход 110 мм. Отзад е с единично люлеещо се рамо с регулируем двоен амортисьор със 100 мм ход.

Benelli

Моделите от приключенската гама на Benelli са от най-търсените. TRK 800, TRK 702 и TRK 702 X са най-новите за Benelli. TRK 800 е мотор с приключенско-туристически дизайн, очаква се да е един от най-големите конкуренти в сегмента. TRK 702 и 702 X се очакват на пазара и в шоурума на Мотопойнт  в средата на годината. 702 е подходящ за градско и извън градско каране, а структурата на 702 Х се фокусира върху off-road приключения.

Мотоциклетите TRK 502, TRK 502 X и TRK 251 са проектирани да овладяват всякакви пътни условия – кал, пясък, асфалт. С удобна ергономичност, впечатляваща защита от вятър и метеорологични условия и ефективно окачване. Имат икономичен и мощен двигател.

Моделите BN 125 и Tornado Naked 125 са проектирани и създадени за младота поколение, прохождащи и амбициозни мотористи. Това са пъргави и компактни, нетрадиционни градски мотори, които предоставят бързо и маневрено придвижване в градски условия и пъргаво забавление на открития път.

Машините Imperiale 400, Leoncino 125, 250, 500, 500 Trail, 800  са от най-известните в гамата на марката. Imperiale 400 е класически мотоциклет, реинтерпретация на исторически модел от гамата Benelli-MotoBi. Лесна, интуитивна и изключително завладяваща машина, благодарение на елегантната си визия и ретро душа. Подходящ за всякакви условия на каране.

С Leoncino марката Benelli успява да пресъздаде един от най-обичаните мотоциклети от Pesaro. Дизайнът съчетава отсечени форми с хармонични линии и създава стилна автентична и сърцата дизайнерска концепция. 125 е подходящ за прохождащи мотористи, които търсят пъргавина и стилен външен вид. Trail версията е подходяща за всички терени и всякакви условия на каране. 800 - формите стават по-твърди и по-изваяни, като по този начин засилват неговата сила и динамизъм.

Moto Expo 2023 ще очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт. Мястото и датите са зала Арена София от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.

Вход с билети

Билети може да закупите: Онлайн с отстъпка от 5 лв  до 16.04.2023

bilet.bg - https://bilet.bg/bg/events/moto-expo-2023/3883

eventim.bg - https://www.eventim.bg/…/moto-expo-2023-sofia…/event.html

На място : на касите на зала Арена София

Деца до 12 години с придружител Безплатно!

Хора с увреждания Безплатно!

Безплатен паркинг за всички посетители.

______________________________________________________________________

PS. Колеги, на този линк от сайта на изложението, можете да пускате своите онлайн акредитации. 

https://motoexpo.bg/press.html

Напомняме, че пресконференцията за Moto Expo 2023 е на 19 април 2023 г., от 11.00 до 12.00 часа в Зала Арена София (бивша Арена Армеец) на мястото на събитието. Конферентна зала етаж - 1, вход през вход С. 

Безплатен паркинг за журналисти и гости. 

Пресцентър Moto Expo 2023

img
29 март 2023

По време на изложението MOTO EXPO 2023 в зала Арена София от 20 до 23 април, ще има един много, много специален празник. Или по-точно – BMW Motorrad ще чества своята 100 годишнина. По време на изложението, а през цялата година, ще се празнува вековния юбилей.

Затова и цялата насоченост на щанда на BMW с площ 201,5 кв. м в зала Арена София от 20 до 23 април ще бъде под знака на юбилея. Преди 100 години с мотоциклета R 32 се постави началото на уникална история на успеха за BMW. Ще бъдат показани и два специални юбилейни модела - R nineT 100 years, който бе представен в края на миналата година и R 18 100 years, съименник на един от култовите модели на баварците от миналото.

Другите две премиери са не по-малко интересни и вълнуващи. Едната е електрическият СЕ04. Другата пък е най-мощният мотоциклет на BMW Motorrad - M 1000 R.

R nineT 100 years

Преди 100 години с R 32 се постави началото на уникална история на успеха. Компанията отдава почит с една нова икона: BMW R nineT 100 Years. Моделът е лимитиран до 1923 броя и е за любителите, които усещат носталгия. Естествено той е с разпознаваемия боксерен двигател. Той представя #SoulFuel в неговата най-ексклузивна форма. Особеност на мотора е лакът Black storm металик върху хромирания резервоар. Традиционната технология Paint on Chrome е изразяване на почит към R 75/5 от 1969 г.

Блясъкът от един век може да изглежда и вечен и съвременен. Мотоциклетът беше, е и си остава дизайнерска икона. Limited Edition е поразителен и впечатляващ. Емблемата 100 години го прави официално: „1 of 1923“ и заявява, че това не е мотоциклет за всекиго.

Моделът 100 Years идва с включените висококачествени Option 719 пакети фрезовани части Shadow и Shadow II. Те съдържат огледало на края на кормилото, системи за опора на краката и др. Към това се прибавя пакетът за комфорт, който носи със себе си полезни характеристики като адаптивната светлина при завиване.

Като основател на Heritage света, R nineT винаги носи в себе си частица от миналото на BMW и въпреки това остава съвременен.  

R 18 100 years

Друг модел, почитащ славата на марката е BMW R 18 100 Years. И той е лимитиран до 1923 броя, модел за любителите. Поставя историческите акценти с много хром. Например резервоара с форма на капка е с бели линии, който от 1936 г. прави R 5 разпознаваем. И, естествено, уникалният боксерен двигател #SoulFuel в неговата най-ексклузивна форма.

Моделът 100 Years е с включена дизайнерска опция хром с множество аристократични хромирани части, като крачен и ръчен лост, затягане на кормилото, преден капак на двигателя или огледала.

R 18 започна своето пътешествие като съвременна интерпретация на историческите мотоциклети. За това  допринася и правият, хромиран краен шумозаглушител Akrapovič с вградено лого BMW Motorrad и седалката в цвят бича кръв с капитонирана визия.

M 1000 R

Предизвикателство до лимита или M 1000 R. Kurz M R. Superbike се среща с концепцията за Dynamic Roadster. Неговите гени са от създателите на M машините за моторни спортове и пистата. На това са подчинени мощността от 210 к.с. и с 280 км/ч. максимална скорост.

Съвършенство е в детайлите. За да могат виртуозите в карането да останат на седалката, M уинглетите пораждат аеродинамични задвижващи сили. При скорост от 220 км/ч.  натоварването на предните колела се увеличава с 11 кг. Постигната е максимална стабилност с редица системи при движение - по-малко накланяне, Wheelie, по-късно задействане на спирачките и по-ранно ускоряване в завои.

M Experience доминира в електрониката с 6,5-инчовия TFT дисплей с анимация за стартиране. Благодарение на функцията Memory един от четирите варианта на екрана се появява автоматично след старта. M е оптимизиран и за състезателната писта. Благодарение на новата комутационна светлинна сигнализация, целият оборотомер мига при достигане на настроените обороти.

Двигателят за Superbike, усъвършенстван за Hyper Roadster е четирицилиндровият на RR с технология BMW ShiftCam. Той  се изстрелва от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди. Достига максимални обороти от 14 600 об./мин, кото прави M R най-силния роудстър на марката. От 10 000 об./мин нагоре се усеща повече въртящ момент и ускорение. Асистентът за скорости Pro позволява бързо превключване от по-висока към по-ниска предавка и обратно. Наситеният звук от титановия шумозаглушител има страхотен ефект.

Ходовата част е със серийно DDC и напълно регулируеми пружинни елементи, регулируем демпфер на управлението и фрезовано закрепване на кормилото. При M R ходовата част на RR е пригодена за изискванията на Dynamic Roadster. Режимите на каране са Rain, Road, Dynamic, Race и Race Pro. В зависимост от режима, DTC гарантира максимална безопасност и пътна динамика. Асистентът Brake Slide Assist помага при дрифт със спирачките в завои.

CE 04

Това е машина за града и градските региони. CE 04 е проект, който прави първата стъпка към следващата нова идея. Развива се повече от 10 години в решения и концепции за градска мобилност на базата на електроенергия. Затова BMW CE 04 стартира нова ера в дизайна и се интегрира плавно във всекидневието.

Дизайнът на BMW CE 04 се базира на  плоския акумулатор в основата и компактното задвижване. Свободата и решенията при оформлението създават нова естетика. Например отварящото се настрани отделение за багаж или седалката с „летящ“ вид. Друго предимство е ниският център на тежестта. Така се постига лесно управление, изненадваща динамка и удоволствие от карането.

BMW CE 04 се зарежда лесно от битов контакт  220 V или от BMW Wallbox. Опционално е зарядно устройство за бързо зареждане от 0% до 80% само за 65 минути.

BMW CE 04 има нова  ефективна свързаност благодарение на BMW Motorrad Connectivity и на приложението BMW Motorrad Connected. 10,25-инчовия TFT дисплей с възможност за разделяне на екрана е мястото, където се срещат дигиталния и аналоговия свят. Мобилността и комуникациите се обединяват в едно. Смартфонът е защитен от намокряне в отделението с вентилация, като същевременно и се зарежда благодарение на USB C връзката.

По отношение на комфорта и безопасността, BMW CE 04 зе уникален с доказаната техника на BMW Motorrad. ABS, ASC и интелигентният авариен асистент ECALL са стандартни функции. Допълнително се предлагат DTC и ABS Pro. Има варианти на седалка с интегрирана облегалка и отопление, както и електрическа помощ при движение назад. Наличен е и Keyless Ride.

На щанда на BMW на MOTO EXPO 2023 в зала Арена София ще видим още няколко познати и популярни модели. Това са BMW S 1000 RR, R 1250 RS, R 1250 GSAdv, F 850 GS, S 1000 XR, R 1250 R, F 900 R, C 400 GT, R 1250 RT, K 1600 B и K 1600 GT

Moto Expo 2023 ще очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт. Мястото и датите са зала Арена София от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.

Вход с билети

Билети може да закупите: Онлайн с отстъпка от 5 лв  до 16.04.2023

bilet.bg - https://bilet.bg/bg/events/moto-expo-2023/3883

eventim.bg - https://www.eventim.bg/…/moto-expo-2023-sofia…/event.html

На място : на касите на зала Арена София

Деца до 12 години с придружител Безплатно!

Хора с увреждания Безплатно!

Безплатен паркинг за всички посетители.

______________________________________________________________________

PS. Колеги, на този линк от сайта на изложението, можете да пускате своите онлайн акредитации.

https://motoexpo.bg/press.html

Пресцентър Moto Expo 2023