Новини

МОТО ЕКСПО СОФИЯ 2022 БЮЛЕТИН № 15

Moto Expo 2022 стартира със сериозен наплив на фенове още в първия ден

Петък, 15 април, 9.50 ч. сутринта. Няколко десетки мотоциклетни фенове вече са се наредили пред касите и вратите на зала Асикс Арена. Това са най-нетърпеливите, които искат да влязат първи в залата на най-внушителното мотоциклетно изложение у нас - Moto Expo 2022. Така бе даден стартът на очакваното вече две години мотоциклетно шоу. След това потокът от посетители набъбна.

Организатори на събитието са Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор -  “Експо Тим” ООД.  Две години Moto Expo бе отменяно заради пандемията от COVID-19, но сега отново отвори врати.

Сред първите посетители можеха да се видят доста популярни лица, като например Наско от БТР, волейболистът Евгени Иванов – Пушката, много познати от мотоклубовете в столицата и страната и др.

В залата могат да се видят над 200 модела нови мотоциклети и машини от други категории от различните фирми изложители. Всъщност новите модели машини посрещат любителите на мотоциклетите още във фоайето на залата, като например Royal Enfield. В основната изложбена площ от 2200 кв. м. на зала Асикс Арена, са щандовете на всички вносители на мотоциклети в България и новите им модели. Някой се тюхкаха, че не всичко заявено е пристигнало, тъй като и мотоциклетния бранш страда от същата болест като автомобилния – липса на чипове и навременна доставка на материали. Но всяка марка показва поне по 2-3, че и повече нови машини, в категориите мотоциклети, АТV, скутери и мотопеди.

Вече са осъществени и първите продажби на мотоциклети. Освен това има и посетители, които използват салона, за да се снабдят с аксесоари, резервни части, масла, гуми и други много нужни неща за началото на мотосезона. Като че ли най-много се търсят каски, ръкавици, протектори, куфари и др.

За повечето от премиерите вече писахме. Те са гордостта на всеки щанд на традиционните големи производители. Но има и изложители дебютанти.

За първи път могат да се видят щандове с изцяло електрически машини. Това са американските Zero, испанските Silence, китайските Sun-Ron. И трите марки са нови на българския пазар. Има и български велосипеди - планинските електрически EMB E-MOUNTAIN BIKE. Електрификацията е обхванала и останалите марки, но те са отделни модели.

Както стана дума за нови марки у нас, то такава е легендарната американска Indian. Каквито са им внушителни машините, така е внушителен и щандът им с три премиери. За първи път се показват и машините на CF Moto. На щанда на тази марка има пътнически мотоциклети от 350 до 750 куб. см в различни категории. Освен това има ATV-та и UTV.

В тези категории дебют правят и други две марки, които за първи път участват на мотоизложение. Една от тях е Segway, която стъпи на пазара в Европа през 2019 г., а другата е Polaris. Инак в тези категории, традиционно яки машини показват отново Зундерт Екстрийм с марката Can-Am. На техният щанд може да се види и моделът Maverick X3, който печели рали Дакар в категорията SSV в последните 4 години.

Като стана дума за рали Дакар, то на щанда на GAS GAS е оригиналният мотоциклет на Сам Съндерланд, с който британецът през януари спечели рали Дакар в Саудитска Арабия. Машината изглежда лъскава, но по нея си личат белезите от пустинната авантюра. GAS GAS, заедно с Rieju също са нови марки за българския пазар.

Тъй като стана дума за някои мотоциклети и ATV-та, които служат за забавление, но не са с регистрация е важно с какво ще се карат. Затова наша, български фирма предлага удобни ремаркета и то наше, родно производство. Това е фирмата REMEL JSCo. Техният модел ATV750 е първото и единствено българско автомобилно ремарке, което е получило през 2020 г. Европейско одобрение (ЕО) от Автомобилна администрация за категория О1.

Moto Expo 2022 очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт в зала Асикс Арена от 15 до 19 април. Вратите са отворени от 10,00 до 19,30 часа.

Цени Билети: На място: 12 лева /събота и неделя/; 10 лева /делничен ден/; Деца от 12 до 18 години – 6 лева;

Онлайн – /2 лв. отстъпка за онлайн закупуване/: 10 лева /събота и неделя/; 8 лева /делничен ден/;

Хора с увреждания – Безплатно; Деца от 12 до 18 години – 4 лева. Деца до 12 години с придружител – Безплатно.

Пресцентър Moto Expo 2022