Новини

МОТО ЕКСПО СОФИЯ 2022 БЮЛЕТИН № 12

„София Франс Ауто“ ни пренася в царството на скутерите на Peugeot

„София Франс Ауто“ е подбрала най-доброто от скутерите на Peugeot за експозицията си на Moto Expo 2022. На щанда ще видим машини от сериите Kisbee, Tweet, Speedfight 4, E-Ludix, Metropolis и Django. Наред с традиционните бензинови модификации ще присъства и изцяло електрически модел.

Освен двуколесните модели на марката посетителите могат да видят и този на три колела – Metropolis. Съпътстващи представянето на компанията ще бъдат и специалните предложения за всички налични скутери Peugeot.

METROPOLIS - комбинация между лек автомобил и скутер

Модерният и технологичен Peugeot Metropolis е с две предни колела, които го доближават до света на автомобила. Издължената му решетка под фаровете му придава индивидуалност, а предният мост Twin Tilting Wheels (TTW) е с ромбоидна форма и двойно деформируеми носачи. Тази архитектура е преценена в тънкости и постига по-нисък център на тежестта и по-добро разпределение на натоварването. Окачването му на всяко колело е независимо и комбинира два динамични тампона и единичен хидравличен амортисьор. Peugeot Metropolis тежи 280 кг, има среден разход на гориво 3,9 л/100 км и развива максимална скорост 135 км/ч.

TWEET – стабилният скутер с големи колела

Скутерите Tweet са леки, удобни, икономични и имат изцяло обновена предна част – фар, решетка и калник. Скутерът е идеално пригоден за градската среда заради компактните си размери: дължина от само 2 м и широчина от 70 см, а междуосието му от около 1,35 м му позволява висока маневреност в тежкия трафик, непосилна за другите превозни средства. Колелата му от 16 инча са идеални за стабилно каране и гладко преодоляване на неравните пътища. Равният му под предоставя две съществени предимства за водача – голямо пространство за краката и максимално удобна позиция за качване.

KISBEE – с компактни размери, но щедър на функционалност

Kisbee е създаден специално за града и е сред най-„свежите“ попълнения в портфолиото на Peugeot. Малък и симпатичен, компактен и икономичен, въпреки размерите си той е високофункционален. Багажникът му събира всяка интегрална каска, а на равния му под могат да бъдат превозени обемисти предмети. В допълнение е екипиран и с кука за чанта и каска.

Kisbee е приятен за управление, лек – само 85 кг, удобен и сигурен. Високото му ниво на ергономичност пасва идеално на водача, независимо от неговия ръст. Разстоянието му между седалката и пода е близо 45 см и е предпоставка за естествена позиция на тялото при каране, а поведението му на пътя е безупречно благодарение на 12-инчовите колела и на спирачния диск с диаметър 170 мм.

E-LUDIX – електрическият скутер

E-Ludix преоткрива автентичния и елегантен дизайн на популярния Peugeot Ludix. Семплите му форма и линии подпомагат пъргавината и лекотата му, за които съществено допринася и електрическият му двигател с първокласно ускорение и въртящ момент от 35 Нм. Водачът може да избира измежду 4 режима на управление – Boost, Eco, Cruise, Crawl, ползвайки 4,4-инчовия LCD дисплей, монтиран на кормилото. Литиево-йонната батерия на e-Ludix е разработена и произведена от Bosch и позволява пробег до 50 км със своя капацитет за съхранение на енергия от 1,6 кВт. За повече удобство е пригодена да се изважда и зарежда от стандартен контакт, като достига 80% от капацитета си за 3 часа, а 100% - за 4 часа. Общата маса на e-Ludix с батерията не надвишава 88 кг, което е съществено предимство на модела.

SPEEDFIGHT 4 – стилният, спортен скутер

Speedfight 4 е най-стилната и технологична генерация на 50-кубиковите спортни скутери Peugeot Speedfight. По време на Moto Expo ще бъдат представени моделите Standard и Sportline. Те са комфортни и носят удоволствие. Мястото за водача е ергономично, централната колона с резервоара понижава центъра  на тежестта, a архитектурата на подсилената рамка, комбинирана с 32 мм предна вилка, осигурява по-добра стабилност и поведение на пътя. Speedfight 4 извежда като приоритет динамиката, без да пренебрегва безопасността. По този показател Peugeot предоставя най-доброто на пазара с 215 мм спирачен диск Shuricane, оборудван с мощен четирибутален спирачен апарат, който и при двете версии е с течно и въздушно охлаждане.

DJANGO – ретро стилът

Специален експонат на щанда на Peugeot ще бъде и скутерът Django. Той се откроява със своята автентична ретро визия, подчертана и с хромираните елементи. Моделът е с полудигитално табло, плосък под и ABS на предно колело. Двигателят му е 50 куб. см, четиритактов, с въздушно охлаждане, а средният му разход на гориво е 1,9 л/100 км.

Moto Expo 2022 ще очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт в зала Асикс Арена от 15 до 19 април. Вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.

Цени Билети: На място: 12 лева /събота и неделя/; 10 лева /делничен ден/; Деца от 12 до 18 години – 6 лева;

Онлайн – /2 лв. отстъпка за онлайн закупуване/: 10 лева /събота и неделя/; 8 лева /делничен ден/;

Хора с увреждания – Безплатно; Деца от 12 до 18 години – 4 лева. Деца до 12 години с придружител – Безплатно.

Пресцентър Moto Expo 2022