Новини

МОТО ЕКСПО СОФИЯ 2022 БЮЛЕТИН № 10

Segway Powersports  представя високопроходими машини за работа и забавления  

За първи път в България по време на Moto Expo 2022 ще бъдат представени едни невероятни машини от категориите ATV, UTV и SSV. За тези, които следят рали Дакар, категориите са известни, тъй като такива машини са в желязната колона на надпреварата. Сега тези возила ще видим на живо, представени на щанда от Segway България.

Така в зала Арена Армеец (бивша Фестивална) в централното фоайе, ще бъдат изложени последните версии на

ATV - Snarler 600, UTV - Fugleman 1000 и SSV-Villain 1000, ексклузивно за първи път в България. Това са високопроходими машини подходящи, както за работа в трудно достъпни терени, така и за преходи и забавление в свободното време.

Марката Segway е символ на повече от 20 години опит в производството на високотехнологични превозни средства, с хиляди патенти. Segway си партнира с големи автомобилни производители като Lamborghini, General Motors, Toyota и много други.

През 2019 г. Segway се заявиха категорично на сцената на моторните спортове, а също и за работа в трудно достъпни терени и туристически преходи (powersports). Компанията представи най-иновативните превозни средства на световния пазар, които притежават технологии и оборудване, за пръв път вграждани в машини от този клас. Дизайнът на машините се разработва в Америка.
Изключително балансирани като тегло, мощност и параметри и всичко това в комбинация с революционен и завладяващ дизайн.
Неслучайно слоганът на компанията е "fear no place" (без страх от всеки терен) и "up for anywhere" (готови за всеки терен).

АТВ-то Snarler 600 има двигател от 570 куб. см и мощност 44 к.с., една от най-големите в класа си. Машината е с газови шокови амортисьори с 12 степени на регулиране, 14 цолови алуминиеви джанти с beadlock система и EPS. Това прави ATV-о уникално комфортно за дълги преходи. То е снабдено с ултра ярки LED фарове и стопове, лебедка теглич, 23-литров резервоар, отделение за телефон с два USB порта и 12 DC.

Специално приложение SCS - Smart Command System, позволява следене на машината в реално време благодарение на вграден GPS. То може да следи важни параметри, да извършва управление на машината от разстояние, следене на оставащ пробег с горивото в резервоара, следене на преминатите маршрути и машините на приятелите ви, офлайн карта за проследяване на маршрут, SOS режим в случай на инцидент. Има и сигнализация против крадци. В приложението може да се изтегли и офлайн оф-роуд карта.

Другата интересна машина е UTV-то Fugleman UT10. Това е иновативно високопроходимо превозно средство за работа в трудно достъпни терени или забавление извън пътя.

Fugleman UT10 има мощен 1000-кубиков двигател със 105 к.с., 14 цолови алуминиеви джанти с beadlock. Машината е триместна, за всякакъв тип дейност от забавление до работа. Като верен помощник, тя е оборудвана с дигитален километраж, борд компютър, навигация с достъп до карта на оф-роуд пътища, блутут свързване на телефона за разговори или музика, радио, жироскоп и следене на важни параметри на машината. И тук е налично приложението SCS – (smart command system) приложение за следене на машината в реално време, следене на оставащи километри с оставащото гориво. Возилото има безключово палене, врати, 1/4 преден прозорец, оборудвано е с лебедка, теглич, мигачи, огледала.
Товарното отделение тип самосвал е с допустима товарна маса 350 кг., теглителна маса 1000 кг. Изключителна машина за всякакъв тип дейност от забавление до работа. Верен помощник.

Друга иновативна високопроходима спортна машина и SSV-то, наречено Villain SX10. Тя се задвижва от споменатия мощен 1000-кубиков двигател със 105 к.с., 14 цолови алуминиеви джанти с beadlock, газови шокови амортисьори с възможност за регулиране на твърдостта. Това е SSV, оборудвано с дигитален километраж, борд компютър, навигация с достъп до карта на оф-роуд пътища, блутут свързване на телефона за разговори или музика, радио, жироскоп и следене на важни параметри на машината. Естествено има SCS приложение. Допълнително оборудване са прозорец, лебедка, мигачи, огледала и др.

Moto Expo 2022 ще очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт в зала Асикс Арена от 15 до 19 април. Вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.

Цени Билети: На място: 12 лева /събота и неделя/; 10 лева /делничен ден/; Деца от 12 до 18 години – 6 лева;

Онлайн – /2 лв. отстъпка за онлайн закупуване/: 10 лева /събота и неделя/; 8 лева /делничен ден/;

Хора с увреждания – Безплатно; Деца от 12 до 18 години – 4 лева. Деца до 12 години с придружител – Безплатно.

Пресцентър Moto Expo 2022